goedkoopste hondenvoer

Ben jij net als ik altijd op zoek naar het goedkoopste hondenvoer? Ik heb in dit artikel voor je uitgezocht welke brokken je dan het beste kut kiezen. Over het algemeen zijn hondenbrokken namelijk goedkoper dan rauwe vleesvoeding en natvoer. Echter is het ook wel mogelijk om rauwe vleesvoeding vrij goedkoop te krijgen.

De meest goedkoopste hondenbrokken kun je in de supermarkt vinden, maar er zit wel een groot nadeel aan deze brokken; ze zijn niet zo gezond. Deze brokken zijn zo goedkoop, omdat ze van producten gemaakt worden die over zijn uit de humane voedingsindustrie. Dit worden ook wel bijproducten genoemd. Deze producten zijn vaak sterk bewerkt en daarom ook minder voedzaam.

Omdat het de minst gezonde voeding is, is de kans groter dat je hond niet optimaal gezond is als je dit voert. Je moet dan denken aan overmatig verharen, jeuk, oogprut, vieze winden laten, uit de bek stinken en plakkerige ontlasting. Hierdoor heeft je hond ook een groter risico op het ontwikkelen van aandoeningen en allergie├źn. Kies daarom altijd hondenbrokken die iets gezonder zijn, zeker als je merkt dat je hond niet lekker gezond is.

Goedkope brokken van betere kwaliteit

Gelukkig zijn er ook veel goedkope brokken die minder ongezond zijn dan de supermarktbrokken. Deze brokken zijn ook niet van de beste kwaliteit, want kwaliteit kost nu eenmaal geld. Maar deze brokken bevatten voornamelijk vlees als eiwitbron en geen plantaardige bijproducten.

Daarnaast bevatten deze brokken geen synthetische antioxidanten en converserveringsmiddelen. De regel is; hoe groter de zak, hoe goedkoper de brok per kilo is. Maar hoe langer je het bewaard, hoe slechter de brok wordt.

Het is in ieder geval aan te raden om je hondenvoeding online te bestellen. Online schelen de prijzen soms wel 15% vergeleken met de prijzen in de supermarkt. Kijk niet alleen naar de prijzen, maar kijk ook naar de kwaliteit. Want uiteindelijk gaat het natuurlijk altijd om de gezondheid van je hond.