terrasplanken

Wil je iets meer over terrasplanken weten? Dan is het verstandig dat je mijn artikel leest, want als je graag een warme sfeer op je terras wilt, dan is de rustgevende look van terrasplanken zeker de ideale keuze voor je. Er is een grote variƫteit aan allerlei soorten terrasplanken.

De terrasplanken kun je niet alleen in allerlei houtsoorten krijgen en worden ze ook in allerlei kunststoffen gemaakt. Omdat vaak hout na verloop van tijd sporen van slijtage tonen of algen en termieten in en rond het hout gaan bevinden, worden de terrasplanken ook vaak behandeld met allerlei middelen die dat soort processen tegengaan.

Daarnaast worden er ook terrasplanken gemaakt uit kunststof die al zeker niet onder dergelijke nadelen moeten lijden. De laatste jaren is de kwaliteit van die kunststoffen erg toegenomen en zo sterk dat het verschil tussen echt hout in sommige gevallen niet meer eens te zien is.

Koop terrasplanken in hardhout of tropisch hout

Vooral tropisch hout is de laatste jaren ontzettend populair geworden in de bouw van terrassen. Het is een soort hout wat tot de duurzaamste klasse behoort en gaat gemiddeld tot 30 jaar mee. Maar deze houtsoort is niet altijd de hardste houtsoort, maar je kunt er wel vanuit gaan dat deze houtsoort de meest onderhoudsvriendelijke en duurzaamste klasse behoort.

Een ander groot voordeel is dat je ook geen zwaar onderhoud nodig hebt. Zo zijn er weinig onderhoudsinspanningen nodig voor deze terrasplanken en ze hebben een natuurlijke look van hout. Dat geeft het een zeer rustgevende en natuurlijke sfeer aan je terras.