detox-kuur-wat-is-dat

Een detox kuur is een methode die al eeuwenlang in diverse culturen wordt toegepast. Maar wat is het en waarom zou je het doen? Detox betekent kortweg ontgiften en bij een detox kuur zou een deel van de gifstoffen die door ons lichaam ongedaan gemaakt moet worden, ontstaat enkel en alleen door de celstofwisseling.

In principe zouden je organen het moeten aan kunnen. Maar wanneer er al te veel gifstoffen opgeslagen zijn en enkele organen overbelast zijn, verloopt de ontgiften moeizaam en zou je ervoor kunnen kiezen om een detox kuur te volgen.

Hoe raakt je lichaam vervuild?

In het algemeen bevat ons voedingspatroon te veel zurenvormende voedingsmiddelen. Het overschot aan zuren wordt opgeslagen in onze weefsels zoals spieren, bindweefsel, pezen en gewrichten.

Het kan diverse klachten tot gevolg hebben zoals huidproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn tot reumatische klachten. Een detox kuur zou bereikt worden door de zuurbelasting te verminderen en het evenwicht in de zuur-base-huishouding weer te herstellen.