psychotherapie-leiden

Wil je meer over psychotherapie Leiden weten? Psychotherapie is een behandelmethode die bij psychische klachten en problemen toegepast wordt. Zo bestaat de therapie uit gesprekken met een deskundige hulpverlener. In deze gesprekken bespreek je jouw klachten en problemen.

Zo lost een psychotherapeut geen problemen voor je op, maar helpt je nare dingen anders te zien. Pijnlijke gevoelens te verwerken of hoe je moeilijke situaties anders aan kunt pakken. Het doel van deze therapie is je psychische klachten en problemen op te hebben of juist zoveel mogelijk te verminderen dat je er minder last van hebt.

De problemen waarvoor mensen in psychotherapie gaan zijn heel verschillend. Voorbeelden van psychische problemen zijn: angsten, depressies, verslavingsproblemen, fobieën en dwanghandelingen. Vaak liggen negatieve ervaringen aan de problemen ten grondslag.

Verschillende vormen van psychotherapie

Zoals je misschien al weet zijn er verschillende vormen van psychotherapie en veel van die vormen bestaan uit gesprekken tussen een cliënt en een psychotherapeut. Bij andere vormen nemen de lichaamsgerichte oefeningen en rollenspellen een belangrijke plaats in. Hieronder zie je de vier hoofdvormen van psychotherapie;

  • Gedragstherapie
  • Psychoanalyse en psychoanalytische psychotherapie
  • Cliëntgerichte psychotherapie
  • Relatietherapie en gezinstherapie
  • Groepspsychotherapie
  • Kinder- en jeugdpsychotherapie