Wat is een psycholoog Leiden eigenlijk?

In Leiden en in heel Nederland zijn heel veel verschillende soorten en vormen van coaches en psychologen te vinden. Allemaal geven ze hun eigen uitleg aan de trainingen of behandelingen die ze verzorgen. Gelukkig zoeken steeds meer mensen hulp bij hun persoonlijke problemen, want we hoeven het op deze grote wereld – en in Leiden – niet alleen te doen. Maar specifiek een psycholoog of psychologe, wat voor een iemand is dit nu eigenlijk precies?

Het gedrag van de mens

Een psycholoog of natuurlijk een psychologe is een professionele deskundige in de psychologie. En dit is de wetenschap welke zich bezighoudt met het innerlijke leven en het gedrag van mensen. Met het innerlijke leven doelen we op denken, voelen en streven. In Nederland is het woord alleen niet beschermd, wat inhoudt dat iemand zich zomaar psycholoog mag noemen. De studies zijn beschikbaar op HBO en WO niveau. Daarnaast is een psychiater een arts, deze heeft na zijn of haar artsenopleiding, zich gespecialiseerd in geestesziekten. Alleen deze kan eventueel gedragsmedicatie voorschrijven.

Hulp inschakelen

Als je deskundige hulp wil inschakelen, dan zorg ervoor dat nagaat bij wie jij je aanmeldt. Vaak kan je via jouw zorgverzekeraar nagaan welke psychologen in Leiden zijn aangemeld. Je mag er dan vanuit gaan dat dit niet zomaar iemand is. Plan een intakegesprek in, zodat je snel aan een traject van hulp en begeleiding kan beginnen. De psycholoog in Leiden die tegenover je zit tijdens jouw consulten is oprecht geïnteresseerd in jou en jouw leven. Degene heeft niet voor niets er zijn of haar studie van gemaakt.