Wil je eerst een condensatieketel prijs weten voordat je een condensatieketel gaat kopen? Dan is het verstandig dat je vandaag nog offertes aanvraagt bij Expert-Deal.be. Op deze website kun je eenvoudig meerdere offertes aanvragen bij verschillende bedrijven.

Een heerlijke verwarmde woonkamers tijdens de strenge winterdagen; wie wilt dat nou niet? Echter het probleem is dat in veel gevallen de energierekening de pan uit rijst. Door een condensatieketel te plaatsen is dit verleden tijd, want je kunt veel besparen op je energierekening.

De condensatieketel prijs varieert en de prijs samenstelling hangt dan ook onder andere af van de volgende factoren:

de aard van de energiebron (aardgas of stookolie)
het vermogensbereik (kW)
het rendementslabel (HR+ of HR TOP)

Het rendement betekent de hoeveelheid energie die door de hoogrendementsketel omgezet wordt in nuttige warmte. Bij een percentage van 100 gaat er geen bruikbare warmte verloren.

De aanschaf van een condensatieketel is een investering. Gelukkig zitten er ook voordelen verbonden aan de aanschaf van een hoogrendementsketel. Zo kunt u tot 40% besparen op uw energierekening en daar bovenop ontvangt u een eenmalige premie van uw netbeheerder tussen de € 450 en € 800 (onder andere afhankelijk van uw regio).