Hoe leuk het bezoeken van een tuincentrum ook is, bij de meeste tuincentra vind je helaas geen grote sortering op het gebied van houten tuinmaterialen zoals planken, palen en schuttingen. Ook bouwcentra hebben meestal maar een beperkt aanbod. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar bijzonder tuinhout, van hoge kwaliteit en met een ruime keuze in soorten en maten, kijk dan eens naar hardhouten vlonder webwinkel die gespecialiseerd is in hardhouten vlonderplanken, zoals Hardhout discount.

Een vlonderhouten terras voor elke tuin

Zowel in een kleine als in een grote tuin, een formele of meer natuurlijke tuin; een houten terras is een sieraad voor je tuin. Het is sfeervol en heeft een warme uitstraling. Ook kun je optisch nog wat toevoegen aan je tuin. Zo zullen smalle houtdelen je tuin groter doen lijken. Brede houtdelen daarentegen geven meer rust. Daarnaast is hout een duurzaam product. Houtleveranciers hebben met elkaar een klasse-systeem afgesproken zodat je in één opslag kunt zien welke houtsoorten het meest duurzaam zijn.

Zelf aanleggen?

Het aanleggen van een houten terras is best een hele klus maar als je rekening houdt met een paar belangrijke aanwijzingen is het voor een handige man of vrouw heel goed te doen.
Houd er in ieder geval altijd rekening mee dat je de planken niet strak tegen elkaar legt. Hout kan immers uitzetten onder invloed van vocht en krimpen onder invloed van warmte en droogte. Ook is het belangrijk RVS-schroeven te gebruiken en altijd eerst voor te boren. Een andere goeie tip: gebruik anti-worteldoek onder je terras.
Veel succes!