U woont heerlijk in uw eigen huis met een vaste trap naar de eerste verdieping. Hier bevinden zich uw slaapkamer en badkamer. Dat is natuurlijk bijna altijd zo maar wat te doen als u om welke reden dan ook de trap niet meer op kan en uw slaapkamer niet meer kan bereiken? En kunt u voor de aanschaf van een traplift een tegemoetkoming krijgen?

Traplift via WMO aanvragen

Het is in Nederland mogelijk een WMO traplift aan te vragen. WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet is bedoeld om u zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen en dat u op die manier deel blijft uitmaken van de maatschappij. U kunt een traplift met WMO aanvragen via uw gemeente. Houdt u er wel rekening mee dat een dergelijke aanvraag lang kan duren en dat de toekenning afhankelijk is van uw financiƫle en persoonlijke situatie. Informeert u er naar bij uw gemeente.

Wat houdt een traplift via WMO in?

Een traplift WMO wordt alleen geregeld via de gemeente. De gemeente kiest een standaard traplift voor u uit. Dat kan een voordeel zijn want u hoeft zich niet te verdiepen in alle mogelijkheden. Nadeel is dat de traplift niet wordt aangepast aan uw specifieke wensen. Daarnaast is het goed te weten dat tegenwoordig gemeentes een eigen bijdrage kunnen vragen. Laat u goed voorlichten omdat deze eigen bijdrage uiteindelijk over de jaren heen hoger zou kunnen zijn dan de aanschafwaarde van een traplift.