De cryptomunt Stellar Lumens ontstond in 2014, onder de naam Stellars. Deze naam werd in 2015 al gewijzigd in Lumens om verwarring te voorkomen. Het netwerk heet namelijk ook Stellar. Verder is er ook nog de non-profit organisatie Stellar.org die deze cryptomunt ontwikkeld heeft.

Stellar is een open-source platform dat vooral wordt gebruikt voor snelle internationale betalingen. Wereldwijde transacties gebeuren via het Stellar netwerk in slechts seconden. Ook het decentraal karakter van de structuur spreekt in het voordeel van Stellar Lumens.

In totaal wil de Stellar Development Foundation (SDF) 100 miljard lumens op de markt brengen. De stichting is daar vanaf 2014 mee bezig. Over 10 jaar zijn alle digitale munten uitgegeven.

Eenvoudig Stellar kopen bij Bitvavo

Bitvavo is een aanbieder van digitale valuta gebaseerd in Nederland (Amsterdam) die sinds oktober 2017 flink is gegroeid. Het bedrijf heeft als doel om digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken, met als slogan: “digitale valuta voor iedereen”. Je kunt er Bitcoin en andere digitale valuta kopen en verkopen. Dit gaat gemakkelijk via iDeal of overboeking. Alle prijzen zijn gebaseerd op de actuele koers.

Stellar kopen bij Bitvavo